WAT VOOR SOORT MASKER MOET JE NU DRAGEN?

Als je jezelf tegen COVID wilt beschermen, wat is dan het beste masker voor dit moment? “N95-maskers zijn de meest beschermende maskers, gevolgd door een drielaags chirurgisch masker en dan een stoffen masker. Een stoffen masker is veel beter dan geen masker. In bepaalde situaties, zoals een immuungecompromitteerd persoon in een binnenhuisgezondheidssetting, een N95 masker, goed gemonteerd en gedragen, is optimaal omdat het de meeste bescherming biedt. Stoffen maskers bieden minder bescherming dan andere maskers. Sommige bescherming is beter dan geen bescherming. “

Op basis van hun onderzoek zeggen ze dat stoffen maskers van minstens twee lagen basisbescherming bieden. Voor maximale bescherming raden ze aan om twee maskers te dragen: een stoffen masker (voor een extra filterlaag en een betere pasvorm op het gezicht) en een chirurgisch masker, dat ook als filter fungeert.

Maar het biedt wel een optie voor mensen die geen N95 kunnen krijgen, een soort van kwetsbaarheid hebben, in gebieden wonen met hoge transmissiesnelheden, binnenshuis moeten werken in de buurt van anderen, of zich grote zorgen maken over dit virus.

mondkapjes kopen online

dg mondmaskers